Intuïtief coachen met Encaustic Art

In 2015 door mijn intuïtie geleid, is een cadeau voor mijn zus, tevens een groot cadeau voor mezelf gebleken. Een online cursus Coach jezelf met Encaustic Art van Centrum Close2Nature heeft ertoe geleid dat ik mijzelf een paar jaar later Encaustic & Art Coach® mocht noemen. En sinds dien zijn was- tekeningen niet meer uit mijn leven weg te denken.

 

Met Encaustic Art werk je vanuit je gevoel. Elke wastekening is uniek. Het gaat er in eerste instantie ook niet om of een wastekening "mooi" of "lelijk" is, maar het gaat er voornamelijk om wat de wastekening met je doet. Wat roept de wastekening bij je op? Wat doen de gekozen kleuren met je? Wat zegt een beeld je en wat is de symbolisch betekenis erachter?

 

Juist door de abstractheid en de kleuren kan de  wastekening voor iedereen weer iets anders betekenen.  Misschien vind je een bepaalde wastekening niet zo mooi, tóch doet het iets met je. Wat is het dat je hem niet mooi vindt? 

 

Met dit soort vragen kunnen nieuwe inzichten of invalshoeken naar boven komen waardoor je op een nieuwe/ andere manier naar jezelf kunt gaan kijken. Dit kan een eerste stap zijn naar verandering en nieuwe inzichten.

 

Ik ga er vanuit dat de wijsheid en antwoorden al aanwezig zijn in je onderbewustzijn. Met een wastekening kunnen we gaan kijken of we zicht kunnen krijgen op de dingen die er in je onderbewuste spelen.