SoulCollage®

 SoulCollage® is een simpele, creatieve en intuïtieve manier om jezelf beter te leren kennen en bij je innerlijke wijsheid te komen. Je hebt er geen artistiek talent voor nodig. Je kiest uit tijdschriften allerlei afbeeldingen waartoe je je op dat moment voelt aangetrokken en maakt er een collage van door de afbeeldingen te knippen, scheuren en vervolgens op een kleine kartonnen kaart te plakken.

Vervolgens gaan we er het SoulCollage®-proces mee doen. Wat wil zeggen dat we als ware in de kaart kruipen en de beelden op de kaart tot ons laten spreken, we krijgen een inkijkje in wat er allemaal in ons onbewuste leeft. En kunnen daardoor meer inzicht krijgen in wie we werkelijk zijn en antwoorden krijgen op vragen die we hebben. 

De methode helpt je bij je innerlijke wijsheid te komen. Alle antwoorden zijn in jezelf al aanwezig, SoulCollage® helpt ze zichtbaar en benoembaar te maken. De methode is laagdrempelig, eenvoudig uit te voeren, speels, en ja, ook wel een beetje verslavend, zo leukDeze kaarten ga je vervolgens voor je laten 'spreken'. Een snelle, laagdrempelige manier om meer inzicht in jezelf te krijgen.

De methode helpt je bij je innerlijke wijsheid te komen. Alle antwoorden zijn in jezelf al aanwezig, SoulCollage® helpt ze zichtbaar en benoembaar te maken. De methode is laagdrempelig, eenvoudig uit te voeren, speels, en ja, ook wel een beetje verslavend, zo leuk is het om te doe

Seena Frost de grondlegster van SoulCollage

Creativiteit, spiritualiteit en psychologie waren de drie grote passies van Seena. Ze was theologe, psychologe en relatietherapeut en heeft met SoulCollage® in de jaren ’80 een methode ontwikkeld waarin deze passies samenkomen.

 

Seena: “Met SoulCollage® maak je een visueel dagboek dat je door de jaren heen steeds kunt aanvullen. Jouw SoulCollage® kaarten zullen je helpen je innerlijke diversiteit te (h)erkennen en te begrijpen. Dit geldt voor zowel de mooie kanten in jezelf, de kanten die je leuk vindt. Als voor je schaduwkanten, de kanten die je misschien liever niet zou hebben. 

Een SoulCollage® verzameling is jouw verhaal. Het is een tastbare manier om jezelf te kennen in je diversiteit en diepte. Je kunt je kaarten intuïtief raadplegen en wijsheid in jezelf ontdekken die je zal verbazen. Naast dit alles is het maken van de kaarten gewoon leuk! Je zult van jouw verzameling kaarten gaan houden. Het is een spiegel van jezelf en je ziel, uitgebeeld in vele kaarten. Of die verzameling nou bestaat uit vijf of uit honderd kaarten”.

Seena is op 13 januari 2016 overleden, ze is 83 jaar geworden. We zijn haar allemaal enorm dankbaar dat ze SoulCollage® in de wereld heeft gebracht en aan ons heeft doorgegeven. Ik ben dan ook super trots dat ik sinds september 2016 na een 4 daagse training bij Lucy Schaaphok deze mooie methode als Facilitator mag helpen verspreiden.

Bekijk hier de SoulCollage® principes op de site van SoulCollage® Nederland. 

De getoonde SoulCollage® kaarten op deze website zijn slechts voorbeelden en uitsluitend bedoeld voor persoonlijk gebruik. Met dank aan de fotografen van wie werk op deze kaarten is afgebeeld.