Fonoforese

Fonoforese (toonpunctuur) is een subtiele doch krachtige helende methode om met behulp van stemvorken en hun frequentie o.a rust, ontspanning en balans te brengen in lichaam en geest.

 

Doordat het menselijk lichaam voor 70 % uit water bestaat en geluid (trilling) zich in water snel verplaatst, wel 4x sneller dan in de lucht zullen de frequenties effect hebben op het hele lichaam. De trillingen dringen diep door in het lichaam en zorgen voor een inwendige massage (op cel niveau). 

 

De frequenties van de stemvorken herinneren het lichaam eraan wat de oorspronkelijke stroming, trilling is en zullen eventuele blokkades los trillen zodat het weer kan gaan stromen daar waar  dat verstoord is. Ook gespannen spieren zullen door de trilling langzaam spanning loslaten en zich daardoor ontspannen. 

 

Er kan energie worden toegevoegd aan de gebieden die te kort hebben en de energie kan beter verdeeld worden zodat er weer balans komt daar waar disbalans is.

 

Mijn intentie is het lichaam van de ontvanger te laten ontspannen en verlichting te geven daar waar nodig en evt. blokkades weer te laten stromen. Ik werk daarbij boven en op het lichaam, op de handen en voeten (Fonoreflex), op de 7 Chakra's, meridianen en acupunctuur punten. Ook zal ik gebruik maken van de drum en of andere instrumenten als ik voel dat dat nodig is. Ik laat me daarin door mijn intuïtie leiden.

 

Je neemt plaats op een massage tafel met kleding aan en ligt op een warmtemat met jade stenen. Die met (Ver-infrarood) warmte zorgt voor extra ontspanning en die samen met de stemvorken het zelfhelend vermogen van je lichaam aanspreken en het eenvoudiger maken om spanningen en stress los te laten.

In deze turbulente stressvolle tijd is het van belang dat we extra zorgzaam zijn voor lichaam en geest door o.a. ons lichaam de nodige ontspanning te bieden. Ik ontmoet je graag om je dit te laten ervaren.

 

Ik werk met stemvorken van Magna Mater die zijn gemaakt van hoogwaardig verchroomd staal die een stabiele, diepe toon geven.

Het is verstandig om na een sessie veel water te drinken. 

Het lichaam heeft even de tijd nodig om de behandeling te integreren. Ik raad dan ook aan na een sessie de dag verder rustig in te delen en niet al te veel meer te doen ;-)

 

Bij mensen met een pacemaker, epilepsie en zeer ernstige ziekten is terughoudendheid met Fonoforese verstandig.

Zo ook bij zwangerschap, ik zal de stemvorken dan niet op het

lichaam plaatsten en de trilling alleen via het gehoor aanbieden.

 

Als u diabetes hebt is het verstandig na de behandeling uw suikerspiegel even te checken.